Praktijkspeuren, wat is dat?

Bij praktijkspeuren wordt door de hond samen met zijn geleider (handler) een menselijk spoor uitgewerkt.

Het doel is, om zo snel en effectief mogelijk een ‘vermist’ persoon te vinden. De hond leert speuren op de specifieke geur van 1 persoon en om andere geuren op zijn pad te negeren. Zijn neus gebruiken dat kan hij al, maar we gaan zijn concentratievermogen uitbouwen, zodat hij langer op die ene geur kan speuren.

Bij het praktijkspeuren speurt de hond op menselijke geur. Ieder mens heeft zijn eigen specifieke geur, die net zo uniek is als een vingerafdruk. De hond bezit reukzintuigen om deze unieke geur op te slaan in zijn hersenen en deze geur te filteren uit alle andere geuren, die hij op zijn pad binnen krijgt.

Praktijkspeuren is echt genieten: U werkt samen met uw beste maatje en geniet van de natuur. U leert kijken naar de lichaamstaal van uw hond en ziet hoe hij geniet als hij mag doen waar hij goed in is; zijn neus volgen!

Geef uw hond de kans zijn geweldige neus te gebruiken!

Bij het praktijkspeuren krijgt de hond de kans om te laten zien waar hij goed in is, namelijk zijn neus gebruiken en de vermiste persoon te vinden. Hoe meer sporen de hond heeft gelopen des te gemotiveerder en serieuzer hij te werk zal gaan. Je ziet het concentratie- en doorzettingsvermogen van de hond na ieder gelopen spoor groeien. Het vinden van de ‘vermiste’ wordt voor veel honden een grotere beloning dan de voerbeloning!

Praktijkspeuren is uitstekend geschikt voor oudere honden of honden met gewrichts-of andere problemen. Het is een geweldig leuke manier om ze geestelijk en lichamelijk moe te maken, zonder dat de fysieke problemen groter worden. Bij het praktijkspeuren loopt de hond altijd aangelijnd en bepaalt u als handler het tempo waarin de hond speurt.

Praktijkspeuren is een uitstekende uitlaatklep voor actieve honden. Heeft u een onzekere hond dan zult u zien dat uw hond door het praktijkspeuren veel zekerder wordt en meer zelfvertrouwen krijgt.

Kan elke hond speuren?

Ja, elke hond met een neus kan speuren. Let maar eens op je hond tijdens de wandelingen en zie hoe vaak hij zijn neus gebruikt. Honden ruiken bijvoorbeeld een andere hond al, voordat zij de andere hond in het vizier hebben.

Contact

Frans Brouwer
Dogtouch
Katwijk

Mobiel: 06 24 60 11 51

E-mail: fransb53@ziggo.nl

Meer contactinformatie

Volg ons

twitter icon facebook icon

Banners

Website realisatie en ontwerp door 1322 Design